Glemt log på?   Registrer  

Vores hverdag

Vores hverdag i Mariehøj bærer selvfølgelig præg af, at vi er en lille børnehave. Om morgenen bliver man mødt at en voksen, som man kender, for vi har jo kun en stue, så hos os kender vi alle sammen hinanden. De voksne har tid til at høre, om der er noget nyt omkring barnet og tage ordentligt imod.

Alt efter vejret er vi udenfor på legepladsen eller indenfor om morgenen. Dagen begynder roligt, så vi kan hjælpe alle børn i gang med dagen og samværet med venner og de voksne. Pointen er, at vi sørger for hygge, tryghed, udvikling og nærvær.

Vi begynder så småt at forberede dagens tur, for de børn, som skal afsted den dag; man skal have sin taske pakket og spise lidt mad, så man er helt parat til at tage af sted. Omkring kl. 9.30 går turgruppen afsted ud til skov og strand.

De børn, som skal blive hjemme i børnehaven, skal også lige have lidt formiddagsmad, så de er klar til dagens oplevelser. Vi sørger for gode, relevante oplevelser og aktiviteter for de børn, der er hjemme. Alt skal give mening og kunne kobles til børnenes liv og interesser.

Næste punkt er frokosten, som vi kan vælge at spise ude eller inde. Vi taler hyggeligt sammen, mens vi spiser og lærer almindelige vaner omkring bordskik.
Efter spisning kan de børn, der har behov for det, få et hvil. De andre leger eller får måske læst en god bog højt. Alt efter vejr og årstid er vi ude eller inde.

Først på eftermiddagen kommer turgruppen hjem igen, og nu skal der lige spises lidt eftermiddagsmad. Dagen begynder så småt at gå på held, og børnene begynder at gå hjem. Børn og voksne hjælper hinanden med at rydde op, så vi ved, hvor tingene er til dagen efter. Når forældrene henter deres børn, er der tid til at få en fortælling om, hvordan barnet har haft det og hvordan dagen er gået. De voksne sørger for at få sagt pænt farvel til alle