Glemt log på?   Registrer  

Turgrupper

Hos os i Mariehøj har vi ture ud til skov og strand hver dag, undtagen fredag. Her er vi alle sammen hjemme.

Vi sammensætter turgrupperne, så man kommer afsted med sine gode venner, men også af og til uden, så man kan opbygge relationer til forskellige børn. Man kan komme med på ture, når man har sluppet bleen og middagsluren samt har styr på at følge diverse regler.

Vi har både store og små turgrupper, så de mindste og nyeste børn kan lære, hvordan man går på tur, hvordan man pakker sin turtaske og hvordan man færdes i trafikken. For de store børn er der ture til diverse museer og kulturelle oplevelser.

Turene varierer i form og indhold, så nogle gange spadserer vi, nogle gange tager vi bussen og nogle gange kører vi med toget.

Vi finder steder, hvor vi kan fordybe os i oplevelser og naturfænomener. Vi lægger vægt på at opbygge kendskab og respekt for vores miljø og dyreliv. Vi undersøger, rører, graver og udforsker interessante ting på vores færden (se også vores læreplan).

På vores ture, sørger vi også for, at man får brugt sin krop og øvet sin motorik. Vi klarer, løber, kravler og bygger med forhåndenværende materialer. Vi medbringer diverse materialer til brug på turen, og vi samler ofte ting, som vi tager med hjem.

Forældre må forvente at skulle sørge for ekstra varmt tøj og fortøj, for det kræver godt udstyr at gå med på ture. Det vil vi vejlede jer i.