Dagligdagen

Dagligdagen


I Mariehøj mener vi, at det er vigtigt, at vi følger den samme rytme hver dag, da det skaber en tryghed for børnene.


7.00-9.30

Børnehaven åbner. Vi gør os umage for at atmosfæren er rolig og rar om morgenen, så børnene får en god start på dagen. Efter der er blevet vinket farvel til mor eller far, kan der spises lidt medbragt morgenmad i køkkenet, hvis det ikke kunne nås derhjemme. Ellers kan der leges, tegnes, spilles eller hvad børnene ellers har lyst til at beskæftige sig med.

9.30-11.30

Vi spiser formiddagsfrugt eller brød og får en tår vand til.

Herefter begynder dagens aktiviteter, som kan være alt mellem himmel og jord. Her er der plads til planlagte ture ud af huset, det kan være aktiviteter ønsket af børnene eller fantasien kan benyttes til en rigtig god leg.

Vi bestræber os på altid at være ude mindst én gang om dagen uanset årstid.


11.30-13.00

Efter en tur i badeværelset samles alle børn til samling, hvor der synges og snakkes. Her kan den samlings-ansvarlige voksne bringe et tema op, som flittigt kan ”diskuteres”. På denne måde øves børnene i at lytte og lade andre tale færdigt, at vente på tur, at række fingeren op, og nogle bliver øvet i at være centrum i en gruppe.

Herefter spiser vi frokost. Vi har lavet en køkkenordning, hvor børnene bliver opdelt i fire grupper med en fast voksen tilknyttet. Gruppen spiser sammen i en måned af gangen, og i løbet af denne er gruppen på køkkenhold en uge. At man er på køkkenhold betyder, at man dækker bord og gør klar til frokost og dette bliver af børnene betragtet som en meget attraktiv ”opgave”.

13.00-14.00

I dette tidsrum er der ”stilletime” i børnehaven.

De yngste og mellemste børn får et pusterum fra en travl dag, hvor de ligger og slapper af eller sover. Først får de læst historie, og bagefter hører de lidt afslappende musik eller et historiebånd.

14.00-16.30

Børnene går i badeværelset, og herefter får de eftermiddagsfrugt og en tår vand.

Så leges der, til børnene bliver hentet.

Børnehaven lukker klokken 16.30.

Vi forventer, at I kommer i god tid, så Jeres barn har tid til at pakke sammen inden 16.30.