Traditioner

TRADITIONER

Legetøjsdag

 

Hver fredag i perioden oktober til marts (dog ikke i julemåneden) har vi legetøjsdag, hvor børnene kan have deres yndlingslegetøj med i børnehaven. Legetøjet kommer i fokus også blandt de voksne, idet vi taler om det, når barnet afleveres og i løbet af dagen når det beundres af legekammeraterne.

Legetøjsdagen er etableret, fordi vi finder det væsentligt, at børnene får lov at bringe lidt af deres eget liv ind i børnehaven samtidig med, at vi begrænser "privat" legetøj i huset de øvrige dage.

Mariehøj kan naturligvis ikke garantere,at medbragt legetøj kommer uskadt retur, og vi voksne forbeholder os ret til at fjerne legetøjet fra stuerne, hvis det skaber unødige konflikter mellem børnene eller på anden måde er til gene.

Morgenkaffe og kaffemik

 

En dag hver anden måned laver vi morgenmad for hele familien fra klokken 7.30-9.30.

Kaffemik afholdes også en gang hver anden måned fra klokken 14.30-16.15. Her serverer vi kaffe og te samt børnenes hjemmebag for hele familien, og der er rig mulighed for få en hyggelig snak med de andre forældre og personalet.

Målet med disse arrangementer er, at bidrage til at skabe sammenhæng mellem børnenes børnehaveliv og familien, samt at lave et uformelt forum for samarbejdet mellem forældre og børnehave.

Fødselsdag

Vi fejrer naturligvis jeres barns fødselsdag i børnehaven. Fødselsdagsbarnet bliver mødt med flag i børnehaven om morgenen og om formiddagen hejser vi Dannebrog og råber hurra. Til samling synger vi fødselsdagssange, som fødselsdagsbarnet vælger.

Vi taler om, hvad der er sket om morgenen og hvad der skal ske resten af dagen. Frokosten spiser vi ved et festligt pyntet bord med fødselsdagsbarnet for bordenden. Når vi er færdige med vores madpakker, spiser vi den dessert jeres barn deler ud. Det kan være is, flødebolle, kage el. lign. Fødselsdage er en af de særlige lejligheder, hvor vi mener, at slik og søde sager hører sig til, men generelt ønsker vi at begrænse slikforbruget meget.

Teater og biograf

Tre gange årligt tager vi med turistbus til Ishøj Teater. Forestillingerne er for børn over tre år og det er altid en stor succes at være i teatret. Stykkerne indeholder figurer og elementer fra eventyr og bidrager bl.a. til børnenes sans for rigtigt og forkert. Børnene får en lille bog med hjem, hvor billeder og tekst gør det nemmere for forældre at snakke med barnet om oplevelsen. Til børnehaven får vi en billedserie plakat og en cd med historie og musik. Børnene nyder efterfølgende at lytte til cd’en, at kigge på plakaten og bruge det som inspiration til en god leg.

Jul

 

Julen fejres efter alle kunstens regler og velkendte traditioner. 1.December møder børnene til et julepyntet hus. Om eftermiddagen fra 15.00-17.00 hygger vi med juleklip, gløgg og æbleskiver med børn og forældre. I hele december har vi samling og julehygge klokken 9.00-10.00. Her hører vi bl.a. nyt fra vores to vandrenisser Per og Lotte, som vi passer for julemanden. Nisserne kommer med børnene hjem på skift. Forældrene plejer at skrive om nissernes oplevelser og drillerier i den bog, nisserne har med sig.

 

Bedsteforældredag

 

Midt i december inviterer vi alle bedsteforældre en formiddag, hvor vi laver juledekorationer. Her byder vi på kaffe/te og børnenes hjemmebagte julesmåkager og synger de julesange, vi har øvet os på. Ugen inden vi går på juleferie, afholder vi traditionen tro vores børnejulefrokost. Her starter vi med en skål risengrød med kanel og en smørklat. Naturligvis sætter vi også en skål grød op til nisserne på loftet. Herefter spiser vi ”traditionel” julefrokost, som børnene har haft med og vi hygger os ved et langt bord.

Afskedsfest for de ældste

 

I april holder vi ”smid-ud-fest” for de børn, der efter sommerferien skal starte i børnehaveklasse. Arrangementet foregår fra 15.30-17.00. og festen er kun for det barn, der går ud af børnehaven samt forældre. Søskende inviterer vi ikke med, da vi mener, det er det pågældende barn, der skal være i centrum. Op til dagen har børnene øvet sig på at optræde og personalet har forberedt nogle sjove udfordringer, der viser, at børnene er ”skoleklare”. Herefter hygger vi os sammen omkring et let traktement og hvert barn får en lille gave og et personligt ord med på vejen.

Fastelavn

Vi fejrer fastelavn på behørig vis. Børnene møder udklædte efter lyst og vi slår katten af tønden og bider til bolle. Det er en fast tradition, at børnehaven giver pizza og saftevand, som nydes ved et fællesbord.

 

Børnehavens fødselsdag

 

Den 1. juni fejrer vi børnehavens fødselsdag. Vi begynder med morgenmad for forældre og børn. Herefter har personalet arrangeret forskellige aktiviteter og lege for børnene. Børnehaven giver frokost denne dag, som altid uddeles ved små boder og som børnene ”betaler” for med billetter.

Sommerfest

I august måned inviterer bestyrelsen til sommerfest en fredag fra 17.00-19.30. Vi begynder med at spise fælles buffet. herefter er der arrangeret forskellige boder, som bestyrelsen og personalet står for. Samtidig bliver der drukket te/kaffe og smagt på børnehavens hjemmebagte kager. Det er altid et utrolig hyggeligt arrangement, hvor de børn der lige er gået ud også kommer med deres forældre og søskende.